V-Café Bar

Focení pokrmů je vždy úžasná záležitost. Směsice vůní, chutí a dobré nálady při práci.

Už když mě zazvonil telefon věřil jsem, že půjde o jednu z mnoha příležitostí, kterou si nikdy nenechávám utéct. Poptávka zněla nafotit 10 „jarních“ pokrmů pro hotel a restauraci v centru Prahy. Nebyla to pro mě až taková novinka, v minulosti jsem na tomto místě již párkrát pokrmy fotil. Chvíli jsem přemýšlel jak klientovi vytvořit něco víc, než bylo naše poslední focení. Volba padla na použití prosvětlovacího stanu. Světelný zdroj mě netradičně dělala sada tří světel. Jako podklad jsem zvolil světlou pokojovou podlahu (příště určitě mnohem tmavší). Než sem si vše přichystal, na stole „přistál“ první dezert a hra ze světlem a kompozicí mohla začít. Už po pár cvaknutí jsem byl přesvědčen, že výsledek bude dobrý. Po pár minutách už slyším přibíhat kuchaře s další várkou. Trocha koření, bylinek a zeleniny okolo talíře celou scénu krásně rozzářila. První problém však na sebe nenechal dlouho čekat. Příliš těžký talíř se nám v jednu chvíli propadl pod provizorní podklad. Číšník ochotně donesl další sadu hrníčků a podklad byl jako nový. (Hrníčky tvořily základnu pro náš podklad).

Musím zde vyzdvihnout kuchařovo umění, jedna neuvěřitelná „chuťovka“ střídala druhou. Bravo!!! Čas nám utíkal neuvěřitelně rychle, a než sem se pořádně rozehřál bylo dovařeno a nafoceno. Při cestě domů jsem byl nesmírně natěšený, až uvidím fotografie v plném rozlišení. Po prvním prohlédnutí sady cca 150 ks fotografií jsem zjistil, že výběr nebude žádný problém. Při finální kompletaci mě čekalo jen pár úprav. RAW z D800 je pro mě opravdu ten nejlepší, co jsem kdy viděl. Po několika hodinách intenzivní práce bylo pár vzorků na světě. Na závěr přikládám snímky z backstage a také snímek před a po.

blog_food work_blog

Posted in Blog.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *